PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@promol.hu
Blog

Védőszemüveg szabványok

Vida Gabi
2024.03.12 12:14
Védőszemüveg szabványok

A munkavédelmi szemüvegeknek különböző szabványoknak kell megfelelniük a megfelelő biztonsági szint és minőség garantálása érdekében. A legfontosabb szabványok között szerepel:

A munkavédelmi szemüvegeknek különböző szabványoknak kell megfelelniük a megfelelő biztonsági szint és minőség garantálása érdekében. A legfontosabb szabványok között szerepel:

  1. EN 166:2001 - Szemvédelem Általános Követelményei:

    • Ez az európai szabvány meghatározza a munkavédelmi szemüvegek általános követelményeit, beleértve a szilárdságot, a tisztaságot, az optikai tulajdonságokat és az illeszkedést. A szemüvegeknek meg kell felelniük ennek a szabványnak az alapvető biztonsági követelmények érdekében.
  2. EN 170:2002 - UV-Szűrők Tulajdonságai:

    • Ez a szabvány meghatározza az UV-sugarak elleni védelemre szolgáló szűrők tulajdonságait. A munkavédelmi szemüvegeknek megfelelő UV-védelmet kell biztosítaniuk a szemre káros sugárzások ellen.
  3. EN 172:2010 - Napfényes Körülmények Közötti Szemvédelem:

    • A napfényes körülmények között használt szemüvegek szabványa. Azoknak, akik napfényes vagy erős fényviszonyok között dolgoznak, megfelelő szűrést kell biztosítaniuk a szemnek káros sugárzások ellen.
  4. EN 169:2002 - Hegesztési és Vágási Munkavédelmi Szűrők Tulajdonságai:

    • A hegesztő- és vágómunkálatokhoz használt munkavédelmi szemüvegek szabványa. A szemüvegeknek megfelelő védelmet kell nyújtaniuk a hegesztési és vágási folyamatok során keletkező fény- és hőhatások ellen.
  5. EN 14458:2004 - Lézeres Besugárzás elleni Szemvédelem:

    • Ez a szabvány azokra a munkavédelmi szemüvegekre vonatkozik, amelyeket lézeres besugárzás elleni védelem céljából használnak. Különböző típusú lézerek elleni védelemre kialakított szemüvegeknek különböző szintű védelmet kell biztosítaniuk.

Ezen szabványoknak való megfelelés biztosítja, hogy a munkavédelmi szemüvegek megfelelően védelmezzék a szemet a munkavégzés során előforduló különböző veszélyek ellen. Fontos, hogy a szemüveg kiválasztásakor figyelembe vegyük az adott munkaterület és tevékenység sajátosságait