PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@promol.hu

HALLÁSVÉDELEM

A hallásvédelmi szabványok célja

 

az, hogy meghatározzák és biztosítsák a megfelelő hallásvédelem szintjét a munkahelyeken, ahol a munkavállalók zajnak vannak kitéve. Ezek a szabványok megfogalmazzák a hallásvédelmi eszközök tervezésére, tesztelésére és minősítésére vonatkozó követelményeket, hogy biztosítsák a megfelelő védelmet és a munkavállalók egészségének megóvását.

Az egyik legjelentősebb és legelterjedtebb hallásvédelmi szabvány a EN 352 sorozat, amely a hallásvédő eszközöket érinti. Néhány fontos szabvány ebben a sorozatban:

  1. EN 352-1: Ez a szabvány a fülzsírakat és a füldugókat érinti. Részletes követelményeket határoz meg az anyagokra, a kialakításra és a zajszűrésre vonatkozóan.

  2. EN 352-2: Ez a szabvány a fülhallgatókat érinti. Meghatározza a hallásvédelmi fülhallgatók kialakításának és zajszűrésének követelményeit.

  3. EN 352-3: A zajcsökkentő fülhallgatókra vonatkozik. Megállapítja a zajszűrési teljesítmény értékelésének módszerét.

  4. EN 352-4: A zajszűrő fejhallgatókat érinti, és meghatározza a követelményeket a zajszűrési hatékonyság és a kialakítás tekintetében.

  5. EN 352-5: Az elektronikus zajszűrő fejhallgatókra vonatkozik, részletes követelményeket állapítva meg az elektronikus funkciókra, például az erősítésre és a zajszűrésre.

Fontos, hogy a hallásvédelmi eszközök megfeleljenek ezeknek a szabványoknak, és az alkalmazottak rendszeresen ellenőrizzék és karbantartassák azokat. A megfelelő hallásvédelem hozzájárulhat a munkavállalók halláskárosodásának megelőzéséhez, különösen zajos munkakörnyezetekben.

A hallásvédelmi eszközök, mint például a füldugók és a fültokok,

 

a munkavállalók védelmét szolgálják zajos munkakörnyezetekben. Az alkalmazásuknak és a választásuknak a célja a munkavállalók hallásának megóvása a káros zajhatásoktól. Az eszköz kiválasztása a munkakörnyezet zajszintjétől, a munka jellegétől és a személyes preferenciáktól is függ.

Füldugók:

  1. Cél:

    • A füldugók kis méretük és hordozhatóságuk miatt ideálisak olyan helyzetekben, ahol a munkavállalók folyamatosan mozognak és különböző munkafolyamatokat végeznek.
    • Alkalmasak olyan munkavállalók számára, akik nem szeretnék vagy nem tudják viselni a fejhallgatót.
  2. Mikor Használjuk:

    • Mozgó munkafolyamatoknál, például építkezéseken, logisztikai munkák során.
    • Ha a munkavállaló gyakran kommunikál másokkal, mert a füldugók kevésbé szigetelik el a hangokat.

Fültokok:

  1. Cél:

    • A fültokok nagyobb méretük és kialakításuk miatt alkalmasak olyan helyzetekben, ahol a munkavállalók stabilan dolgoznak, és a zajforrások fixek vagy a munkavállaló a zajforrás közelében marad.
    • Jó választás, ha a munkavállaló hosszabb időn keresztül ugyanazon a helyen dolgozik.
  2. Mikor Használjuk:

    • Álló munkaállomásoknál, például gépkezelőknél, ahol a zajforrások fixek.
    • Olyan környezetekben, ahol a munkavállalók kevésbé mozognak.

Fontos Tanácsok:

  • A füldugók és fültokok megfelelő illeszkedésének kulcsfontosságú a hatékony védelem érdekében.
  • Az eszközöknek meg kell felelniük a helyi szabványoknak és előírásoknak.
  • Rendszeresen ellenőrizni kell az eszközöket, és cserélni kell azokat, ha kopottak vagy sérültek.
  • Az alkalmazottakat meg kell tanítani az eszközök helyes használatára és gondozására.

A füldugók és fültokok kiválasztása a munkavállalók igényeitől és a munkakörnyezet jellemzőitől függ, és mindkét típusú eszköz hatékony lehet a hallásvédelemben, ha megfelelően alkalmazzák és karbantartják.

Jólláthatósági fültokokat általában olyan munkakörnyezetekben használnak,

 

ahol a munkavállalók mellett a láthatóság is kiemelten fontos a biztonság szempontjából. Ezek a fültokok átlátszó vagy félig átlátszó anyagból készülnek, amely lehetővé teszi, hogy a viselőjük szabadon láthassa környezetüket, miközben védelmet nyújtanak a hallásuknak. Az ilyen típusú fültokokat különféle munkakörnyezetekben alkalmazzák, beleértve:

  1. Építőipar és Építészet:

    • Az építkezéseken és építési területeken a jólláthatósági fültokokat használhatják munkavállalók, akiknek szükségük van hallásvédelemre, ugyanakkor fontos számukra a környezetük láthatósága is.
  2. Vasúti és Közlekedési Szektor:

    • Azok a dolgozók, akik a közlekedési infrastruktúrával foglalkoznak, például vasutasok vagy forgalomirányítók, jólláthatósági fültokokat viselhetnek, hogy megőrizzék hallásukat, miközben láthatóságuk is megmarad.
  3. Rakodó- és Logisztikai Területek:

    • Azok a munkavállalók, akik rakodó- vagy raktári feladatokat látnak el, jólláthatósági fültokokat is választhatnak, különösen, ha szükségük van hallásvédelemre, és fontos, hogy láthassák a munkakörnyezetüket.
  4. Repülőtéri Munkavégzés:

    • A repülőtereken dolgozók, például irányítók vagy földszemélyzet, olyan fültokokat használhatnak, amelyek megfelelő hallásvédelmet biztosítanak, miközben fenntartják a jólláthatóságot.
  5. Egyéb Közlekedési Területek:

    • Biciklizés, motorozás vagy gyaloglás közben a jólláthatósági fültokok hasznosak lehetnek a közlekedés résztvevői számára is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy minden munkavállaló környezetének és feladatainak egyediek, és a jólláthatósági fültokok alkalmazása előtt mindig értékelni kell a konkrét körülményeket és a biztonsági követelményeket. A fültokoknak meg kell felelniük a helyi biztonsági előírásoknak és szabványoknak, és az alkalmazottakat megfelelően kell oktatni a helyes használatukról és karbantartásukról.

3M Peltor Optime I Fültok – Kiváló Hallásvédelem és Kényelem

 

A 3M Peltor Optime I fültok az egyik vezető hallásvédelmi eszköz, melyet a 3M elismert Peltor márkája gyárt. Az alábbiakban bemutatjuk ezen kiváló minőségű fültok fő jellemzőit és előnyeit.

Fő Jellemzők:

  1. Kiemelkedő Hangszűrés: A Peltor Optime I fültok kiválóan csökkenti a környezeti zajokat, így hatékony hallásvédelmet biztosít a munkavállalóknak.

  2. Ergonomikus Kialakítás: A fültok ergonomikus kialakítása kényelmes viseletet tesz lehetővé hosszabb ideig is, minimalizálva a kényelmetlenséget.

  3. Állítható Fejpánt: Az állítható fejpántnak köszönhetően könnyen illeszkedik különböző fejméretekhez, biztosítva a személyre szabott kényelmet.

  4. Szellőző Nyomtáv: A szellőző nyomtáv lehetővé teszi, hogy a fül környékén keletkező hő és pára könnyen elszívódjon, ezáltal megakadályozva a túlmelegedést.

  5. Erős és Tartós Anyagok: A fültokot strapabíró anyagokból gyártják, ami hosszú élettartamot és megbízható védelmet biztosít.

Felhasználási Területek:

A Peltor Optime I fültok kiválóan alkalmazható olyan munkakörnyezetekben, ahol magas zajszinttel kell számolni, például:

  • Építőipar: Munkagépek, építőgépek zajával szemben.
  • Gyártás: Gyártósorok, gépek zajának csillapítására.
  • Repülési és Hajózati Területek: Repülőgépek, hajók zajszintjének csökkentésére.

A Peltor Optime I fültok a magas minőségű kivitelezés és a hatékony hallásvédelem terén vált ismertté. A 3M Peltor márka hagyományosan a biztonság és kényelem éllovasa, és ez a fültok ismételten igazolja ezt a hírnevet a kiváló minőségével és teljesítményével.

3M Peltor Optime I Fültok

 

3M Peltor Optime II Fültok – Kiemelkedő Hallásvédelem Kényelmes Kivitelben

 

A 3M Peltor Optime II fültok a hallásvédelem terén kiemelkedő minőséget és kényelmet kínál, és azoknak a munkavállalóknak ideális választás, akiknek magas zajszintű környezetben kell dolgozniuk. Az alábbiakban részletezzük e fültok jellemzőit és előnyeit.

Fő Jellemzők:

  1. Magas Hangszűrési Teljesítmény: Az Optime II fültok rendkívül hatékony zajcsillapítást nyújt, így kiváló hallásvédelmet biztosít akár nagyobb zajterhelésű környezetekben is.

  2. Dupla Csillapító Karimák: A kétoldalú, dupla karimák még hatékonyabban csökkentik a külső zajokat, minimalizálva ezzel a halláskárosodás kockázatát.

  3. Állítható Fejpánt: Az állítható fejpánt segítségével könnyen illeszkedik különböző fejméretekhez, és lehetővé teszi a személyre szabott kényelmet.

  4. Szellőző Nyomtáv: A szellőző nyomtáv hozzájárul a kényelmes viselethez hosszabb ideig is, segítve a hő és pára elszívódását.

  5. Erős és Tartós Kivitel: Az Optime II fültokot strapabíró anyagokból gyártják, ami hosszú élettartamot és megbízható védelmet biztosít.

Felhasználási Területek:

Az Optime II fültok széles körben alkalmazható olyan területeken, ahol magas zajszinttel kell számolni:

  • Építőipar: Építőgépek, zajos munkaterületek.
  • Gyártás: Gyártósorok, gépek üzemeltetése.
  • Repülés és Hajózás: Repülőgépek, hajók zajával szemben.

Összegzés:

A 3M Peltor Optime II fültok egy olyan megbízható és kényelmes hallásvédelmi eszköz, amely az erős zajok elleni hatékony védelmet ötvözi a személyre szabott viselettel. A 3M Peltor márka hagyományosan az innováció és a minőség szinonimája, és ez a fültok ismételten bizonyítja a vállalat elkötelezettségét a felhasználók biztonsága iránt.

3M Peltor Optime II Fültok

 

3M Peltor Optime III Fültok – Kimagasló Hallásvédelem, Maximális Kényelemmel

 

A 3M Peltor Optime III fültok az egyik legkiválóbb hallásvédelmi eszköz, amely rendkívüli zajszint-csillapítással és egyedülálló kényelemmel rendelkezik. Az alábbiakban ismertetjük e fültok fő jellemzőit és előnyeit.

Fő Jellemzők:

  1. Kiemelkedő Hangszűrés: Az Optime III fültok magas zajszinteknél is hatékonyan csökkenti a külső zajokat, kiváló hallásvédelmet biztosítva.

  2. Kettős Karimák: A kétoldalú, dupla karimák maximálisan növelik a zajszűrést és kiválóan szigetelnek a külső zajok ellen.

  3. Nagyméretű, Párnázott Fülpárnák: A kényelmes, nagyméretű fülpárnák puha párnázattal kényeztetik a viselő füleit, minimalizálva a nyomáspontokat és a kényelmetlenséget.

  4. Állítható Fejpánt: Az állítható fejpánt segítségével könnyen illeszkedik különböző fejméretekhez, biztosítva a személyre szabott kényelmet.

  5. Szellőző Nyomtáv: A szellőző nyomtáv hozzájárul a hosszú viseleti időhöz, segítve a hő és pára elszívódását.

  6. Erős és Tartós Kivitel: Az Optime III fültok strapabíró anyagokból készül, amelyek biztosítják a hosszú élettartamot és a megbízható védelmet.

Felhasználási Területek:

Az Optime III fültok ideális választás olyan munkakörnyezetekben, ahol extrém zajterhelésre kell számítani:

  • Ipari és Gyártói Környezetek: Nagy gépek, üzemek zajos környezete.
  • Repülési és Hajózási Területek: Hangos repülőgépek, hajók zajszintje.

Az Optime III fültok a hallásvédelem terén a legmagasabb szintet képviseli, és a 3M Peltor hagyományaihoz hűen az innováció és minőség szimbólumává vált.

Összegzés:

A Peltor Optime III fültok a kiemelkedő zajszűrés, a kényelmes kialakítás és a tartós anyagok összjátéka, így kiváló választás mindazok számára, akik maximális hallásvédelmet és kényelmet igényelnek extrém zajos környezetekben.

3M Peltor Optime III Fültok

 

Hellberg SECURE 1H  hallásvédő fültok

 

, amely a zajszint csökkentésére és a felhasználó hallásának védelmére szolgál. Az alábbiakban ismertetem a termék főbb jellemzőit:

Fő Jellemzők:

  1. Hallásbiztonság: A Hellberg SECURE 1H fültok célja a zajszint csökkentése, ami különösen fontos munkahelyeken, ahol magas zajterhelésnek vannak kitéve a dolgozók.

  2. Állítható Fejpánt: Az állítható fejpánt lehetővé teszi a fültok könnyű és kényelmes illesztését a viselő fejére, biztosítva a személyre szabott kényelmet.

  3. Puha Fülpárnák: A fülpárnák puha anyagból készülnek, minimalizálva a nyomáspontokat és növelve a viseleti kényelmet.

  4. Könnyű Súly: A fültok kialakítása célja a könnyű súly és a hosszú viseleti idő biztosítása.

  5. Kiváló Minőség: A Hellberg egy megbízható márkának számít a hallásvédelem területén, és a SECURE 1H is magas minőségű anyagokból készül.

Felhasználási Területek:

A Hellberg SECURE 1H ideális választás lehet:

  • Építőipari Munkák: Ahol magas zajszinttel kell számolni.
  • Ipari Gyártás: Ahol gépek és berendezések zajjal járnak.
  • Egyéb Munkahelyi Környezetek: Ahol a hallásbiztonság kiemelten fontos.

Összegzés:

A Hellberg SECURE 1H a hallásvédelem területén nyújt kiváló védelmet, kényelmet és tartósságot. A termék célja, hogy minimalizálja a zaj okozta káros hatásokat, így a felhasználó hallása hosszú távon is megmaradhasson. Az állítható kialakítás lehetővé teszi a testreszabott illeszkedést, és a puha fülpárnák a viselet során kellemes érzetet biztosítanak.

Hellberg SECURE 1HHellberg SECURE 1H2

 

 

Hellberg SECURE fültok család

 

egy olyan termékcsoport, amely hallásvédelmi eszközöket kínál, hogy a felhasználók a zajjal szemben védettek legyenek. Az alábbiakban általános jellemzőket ismertetek a Hellberg SECURE fültokokkal kapcsolatban:

Fő Jellemzők:

  1. Zajszűrés: A SECURE fültokok célja a zajszint csökkentése, így kiváló hallásvédelmet nyújtanak a zajforrásokkal szemben.

  2. Állítható Fejpánt: A fültokok rendelkeznek állítható fejpánttal, amely lehetővé teszi a testreszabott illeszkedést és a kényelmes viseletet.

  3. Puha Fülpárnák: A puha fülpárnák hozzájárulnak a kényelmes viselethez, minimalizálva a nyomáspontokat és kényelmet biztosítva hosszabb ideig.

  4. Könnyű Súly: A könnyű kialakítás lehetővé teszi a hosszabb ideig tartó viseletet anélkül, hogy a felhasználót kényelmetlenség érné.

Felhasználási Területek:

A Hellberg SECURE fültokok ideálisak lehetnek számos környezetben, például:

  • Építőipari Munkák: Ahol a gépek, szerszámok zajjal járnak.
  • Ipari Gyártás: Ahol a gépek, berendezések zajforrások lehetnek.
  • Zajos Munkakörnyezetek: Ahol a zajszint magas és hallásvédelemre van szükség.

Különböző Modellek:

  • SECURE 1H: A hallásvédelem alapvető szintjét nyújtja.
  • SECURE 2H: Továbbfejlesztett hallásvédelem biztosítása.
  • SECURE 3H: Magasabb szintű hallásvédelem és speciális funkciók.

Összegzés:

A Hellberg SECURE fültok család olyan hallásvédelmi megoldásokat kínál, amelyek széles körben alkalmazhatók különböző ipari és munkakörnyezetekben. Az állítható kialakítás és a puha párnázás a felhasználók kényelmét szolgálja, miközben hatékonyan csökkentik a zajszintet. A különböző modellek különböző szintű hallásvédelmet biztosítanak a felhasználók számára.

Hellberg SECURE fültok1Hellberg SECURE fültok2Hellberg SECURE fültok3Hellberg SECURE fültok4

Termékismertető: 3M 1100 Füldugó

A 3M 1100 egy egyszer használatos, higiénikus füldugó, melyet kifejezetten a zajszint csökkentése és a fül védelme érdekében terveztek. Kiváló minőségű poliuretán habanyagból készül, amely rendkívül puha és kényelmes viseletet biztosít.

Fő jellemzők:

  1. Zajszint-csökkentés: Az 1100-es füldugó kiválóan alkalmas zajszint csökkentésére, így megfelel a különböző ipari környezetekben és munkafolyamatok során előforduló zajok elleni védelemnek.

  2. Kényelmes Viselet: A puha poliuretán habanyag miatt kényelmesen illeszkedik a fülbe, hosszabb ideig történő viselés során is.

  3. Higiénikus és Egyszer Használatos: Az 1100-es füldugók egyszer használatosak, így mindig biztosított a tiszta és higiénikus védelem.

Szabványok és Besorolások:

  • EN 352-2: Az európai szabvány, amely a füldugók minimális követelményeit határozza meg a zajszint csökkentéséhez.

Besorolás:

  • SNR 37 dB: A zajszint csökkentés mértéke, amely azt jelzi, hogy az 1100-es füldugó átlagosan 37 decibellel csökkenti a környezeti zajokat.

A 3M 1100 Füldugó kiváló választás mindazoknak, akik hatékony fülvédelmet szeretnének biztosítani a zajjal szemben, például ipari környezetekben, építkezéseken vagy bármilyen zajos munkafolyamat során. Az egyszer használatos és kényelmes kialakítás segít abban, hogy a munkavállalók könnyedén alkalmazzák és élvezhessék a zajcsökkentő hatást.

3M 1110

 

Termékismertető: 3M 1110 kúp alakú zsinóros füldugók

 

egy hatékony és könnyen használható megoldást nyújtanak a zajcsökkentésre és a hallásvédelemre. Ezeknek az eszközöknek számos alkalmazási területe lehet, például ipari környezetben, építőipari munkák során, zajos gépek működtetésekor, vagy akár egyszerűen otthoni felhasználásra is, például alváshoz vagy tanuláshoz. Íme egy általános használati útmutató:

Felhelyezés:

  1. Tisztítsa meg a kezét: A füldugó felhelyezése előtt alaposan moss kezet és szárazítsa meg.

  2. Készítse elő a füldugót: Vegye ki a füldugót a csomagolásból, és győződjön meg arról, hogy tiszta és érintetlen.

  3. Formálja meg a füldugót: Gyúrja meg a füldugót az ujjai között, hogy megfelelően lágy és formázható legyen.

  4. Helyezze be a füldugót: Húzza meg az egyik füleit, hogy nyíltabbá tegye a hallójáratot, majd óvatosan illessze be a füldugót a hallójáratba. Bizonyosodjon meg arról, hogy a füldugó megfelelően illeszkedik és tömítést képez.

  5. Tömörítse meg a füldugót: Tartsa a füldugót az ujjai között egy rövid ideig, hogy megfelelően kibővüljön a hallójáratban, és megfelelő tömörítést biztosítson.

Tárolás és Gondozás:

  1. Tárolás: Ha nem használja éppen a füldugót, tartsa azt egy tiszta és száraz helyen, távol a közvetlen hőtől és napfénytől.

  2. Tisztítás: Ha a füldugó koszos lesz vagy szennyeződéstől mentesítésre van szükség, langyos szappanos vízzel moshatja meg. Ügyeljen arra, hogy alaposan öblítse le, és hagyja teljesen megszáradni, mielőtt újra használná.

Szabványok:

A 3M 1110 kúp alakú zsinóros füldugók számos ipari és hallásvédelmi szabványnak megfelelnek, például az EN 352-2:2002-nek. Ez a szabvány különféle hallásvédő berendezésekre vonatkozik, beleértve a füldugókat is, és biztosítja, hogy az ilyen termékek megfeleljenek a megfelelő biztonsági és minőségi előírásoknak. A szabványosított füldugók garantálják a megfelelő védelmet a zajjal szemben, és hozzájárulnak a felhasználók hallásának védelméhez a zajos környezetekben.

3M 1110 kúp alakú zsinóros füldugók

Termékismertető: FÜLDUGÓ 3M 30105 E.A.R. SOFT

Termék Leírása: A 3M 30105 E.A.R. SOFT füldugók kiváló minőségű, kényelmes védőeszközök, amelyeket zajcsökkentésre és fülvédelemre terveztek. A puha habanyagból készült füldugók kényelmesen illeszkednek a fülbe, és hatékonyan csökkentik a környezeti zajokat, így védelmet biztosítva a hallásnak.

Termékjellemzők:

  • Anyag: Puha habanyag
  • Kúp alakú design
  • Zsinóros kivitel
  • Kényelmes illeszkedés
  • Hatékony zajcsökkentés

Felhasználási Területek:

  • Ipari környezetek, például gyárak, üzemek, építkezések, ahol magas zajszint van jelen.
  • Építőipari munkák, gépek működtetése, zajos eszközök használata során.
  • Koncertek, rendezvények, hangos események látogatása során.

Használati Útmutató:

  1. Mossa meg és szárítsa meg alaposan a kezét, mielőtt a füldugót behelyezi.
  2. Vegye ki egy füldugót a csomagolásból.
  3. Forgassa a füldugót az ujjai között, hogy megpuhuljon és könnyen beférjen a fülébe.
  4. Húzza meg az alsó fülét, és helyezze be a füldugót a fülcsatornába.
  5. Tartsa a füldugót a helyén, amíg meg nem tapad a fülcsatornában.
  6. A zsinórt hagyhatja körül a nyakán, hogy könnyen hozzáférjen a dugóhoz, ha eltávolítja.

Biztonsági és Szabványosítási Információk:

  • A füldugók megfelelnek az EN 352 szabvány követelményeinek, amely az Európai Unió zajvédelmi előírásait tartalmazza.
  • Fontos, hogy megfelelően használja és gondozza a füldugókat a maximális hatékonyság érdekében.
  • Ha bármilyen kellemetlenséget vagy irritációt tapasztal a füldugó használata során, hagyja abba az alkalmazását, és kérjen tanácsot az egészségügyi szakemberétől.

A 3M 30105 E.A.R. SOFT füldugók kiváló választások a zajcsökkentéshez és a fülvédelemhez, kényelmes kialakításuknak köszönhetően ideálisak hosszabb ideig tartó használatra is. Fontos azonban megfelelően alkalmazni és gondozni ezeket az eszközöket a legjobb eredmény érdekében.

FÜLDUGÓ 3M 30105 E.A.R. SOFT

Termékismertető: FÜLDUGÓ 3M 30102 E.A.R. CLASSIC HENGERES

Termék Leírása: A 3M 30102 E.A.R. CLASSIC HENGERES füldugók kiváló minőségű, hengeres alakú védőeszközök, melyek zajcsökkentésre és fülvédelemre szolgálnak. Ezek a füldugók tartós és puha habanyagból készülnek, melyek biztosítják a kényelmet és hatékony védelmet a hallásnak a magas zajszintű környezetekben.

Termékjellemzők:

  • Anyag: Tartós, puha habanyag
  • Hengeres alakú design
  • Zsinóros kivitel
  • Könnyen alkalmazható és kényelmes viselet
  • Hatékony zajcsökkentés

Felhasználási Területek:

  • Ipari környezetek, például gyárak, üzemek, építkezések, ahol magas zajszint van jelen.
  • Építőipari munkák, gépek működtetése, zajos eszközök használata során.
  • Koncertek, rendezvények, hangos események látogatása során.

Használati Útmutató:

  1. Mossa meg és szárítsa meg alaposan a kezét, mielőtt a füldugót behelyezi.
  2. Vegyen ki egy füldugót a csomagolásból.
  3. Forgassa a füldugót az ujjai között, hogy megpuhuljon és könnyen beférjen a fülébe.
  4. Húzza meg az alsó fülét, és helyezze be a füldugót a fülcsatornába.
  5. Tartsa a füldugót a helyén, amíg meg nem tapad a fülcsatornában.
  6. A zsinórt hagyhatja körül a nyakán, hogy könnyen hozzáférjen a dugóhoz, ha eltávolítja.

Biztonsági és Szabványosítási Információk:

  • A füldugók megfelelnek az EN 352 szabvány követelményeinek, amely az Európai Unió zajvédelmi előírásait tartalmazza.
  • Fontos, hogy megfelelően használja és gondozza a füldugókat a maximális hatékonyság érdekében.
  • Ha bármilyen kellemetlenséget vagy irritációt tapasztal a füldugó használata során, hagyja abba az alkalmazását, és kérjen tanácsot az egészségügyi szakemberétől.

A 3M 30102 E.A.R. CLASSIC HENGERES füldugók kiváló választások a zajcsökkentéshez és a fülvédelemhez, kényelmes kialakításuknak köszönhetően ideálisak hosszabb ideig tartó használatra is. Fontos azonban megfelelően alkalmazni és gondozni ezeket az eszközöket a legjobb eredmény érdekében.

FÜLDUGÓ 3M 30102 E.A.R. CLASSIC