PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@promol.hu

VÉDŐSZEMÜVEG

Védőszemüvegek használata

 

számos környezetben és tevékenységnél elengedhetetlen lehet a szemek védelme érdekében. Az alábbiakban néhány fontos okot találsz, amiért szükség van védőszemüvegek viselésére:

  1. Szemvédelem Munkahelyeken:

    • A munkahelyeken, ahol a szemek sérülhetnek szilárd részecskéktől, folyadékoktól, vegyi anyagoktól vagy egyéb veszélyektől, a védőszemüvegek megakadályozzák a szem sérülését és hozzájárulnak a munkavállaló biztonságához.
  2. Műhelyek és Barkácsolás:

    • Barkácsolás, fűrészelés, hegesztés vagy bármilyen olyan tevékenység során, ahol szilárd részecskék, forgácsok vagy szikrák keletkeznek, a védőszemüvegek védelmet nyújtanak a szemek számára.
  3. Sport és Rekreáció:

    • Bizonyos sportok (például lövészet, szemüveglabda, kerékpározás) és egyes rekreációs tevékenységek (például faágak kivágása) során a védőszemüvegek megvédik a szemet a sérülésektől.
  4. Vegyi Anyagokkal Való Munkavégzés:

    • Olyan környezetekben, ahol vegyi anyagokkal dolgoznak, a védőszemüvegek megakadályozzák, hogy az anyagok a szembe kerüljenek.
  5. Por és Részecskék Ellen:

    • Poros környezetekben vagy olyan helyeken, ahol szilárd részecskék szállhatnak a levegőben, a védőszemüvegek megakadályozzák, hogy ezek a részecskék a szembe kerüljenek.
  6. UV Sugárzás ellen:

    • Napfény vagy UV sugárzás elleni védőszemüvegek használata fontos a szem károsodása ellen, például szürkehályog vagy napégés megelőzése érdekében.
  7. Gyógyszeripar és Egészségügy:

    • Az olyan területeken, ahol a szemeket veszélyes anyagokkal érintkezhetnek (például gyógyszeripar, kémiai laboratóriumok), a védőszemüvegek kötelezővé válhatnak a biztonság érdekében.

A védőszemüvegek tehát nemcsak a sérülésektől védik a szemet, hanem hozzájárulnak a biztonságos munkavégzéshez és a szem egészségének megőrzéséhez különböző környezetekben és tevékenységek során.

Az általános munkahelyi baleseti statisztikákban a szembalesetek aránya különböző iparágaktól és munkakörnyezetektől függően változhat. Általánosságban elmondható, hogy a szembalesetek nemzetközi szinten is jelentős problémát jelentenek, és a munkahelyi balesetek egy részét teszik ki.

A szemvédelmi intézkedések, beleértve a védőszemüvegek használatát, azonban hatékonyan csökkenthetik ezeket a baleseteket. Az olyan munkakörnyezetekben, ahol fokozott a szembalesetek kockázata, a megfelelő szemvédelmi felszerelések kötelezővé tehetők, és az alkalmazottakat oktatják azok helyes használatára.

Az ágazatonkénti és régiókénti eltérések, valamint a pontos statisztikákért érdemes az adott ország munkavédelmi vagy statisztikai hivatalának adatbázisát vagy a munkahelyi biztonságért felelős intézményeket konzultálni. Az ilyen adatok segítenek pontosabb képet kapni a szembalesetek gyakoriságáról a különböző iparágakban és munkakörnyezetekben.

A védőszemüvegek jelöléseinek és szabványainak ismerete

 

rendkívül fontos a megfelelő védőeszköz kiválasztásához és használatához. Az alábbiakban egy általános ismertetés található a védőszemüvegek jelöléseiről és a kapcsolódó szabványokról:

  1. CE Jelölés:

    • A CE jelölés azt jelzi, hogy a védőszemüveg megfelel az európai uniós előírásoknak és szabványoknak.
  2. EN 166:2001 Szabvány:

    • Az EN 166:2001 az európai szabvány a szemvédelemre vonatkozóan. A számok és betűk kódolása különböző tulajdonságokra és védési szintekre utalhat.
  3. Optikai Osztály:

    • Az optikai osztályt a betűk jelölik:
      • "1" - a legmagasabb optikai tisztaságú
      • "2" - közepes optikai tisztaság
      • "3" - alacsonyabb szintű optikai tisztaság
  4. Ütésállóság (Resistance to High-Speed Particles):

    • A betűk és számok itt az ütésállóságot jelzik. Például "F" a hagyományos ütésállóságot, "B" az alacsony energiaűrtartományú ütésekkel szembeni védelmet, "A" pedig az alacsony energiaűrtartományú ütések és az extrém hőmérsékletek elleni védelmet jelentheti.
  5. Szélvédelem (Protection Against Liquid Droplets or Splashes):

    • A "3" jelzés folyadékpermettel és fröccsenéssel szembeni védelmet, míg az "4" kémiai anyagokkal szembeni ellenállást jelölhet.
  6. UV Szűrés:

    • A "2C" vagy "3" kódok a szemüveg UV-szűrési képességét jelzik, az "F" pedig azt, hogy a lencsék fényességét csökkentik.
  7. Származási Hely és Gyártói Információ:

    • A szemüvegek jelölése tartalmazhatja a gyártó nevét és a származási helyet is.

Az érvényes szabványok betartása és a megfelelő védőszemüveg kiválasztása elengedhetetlen a szemvédelem szempontjából. Mindig ellenőrizd a védőszemüveg címkéjét és dokumentációját, hogy megfeleljenek az adott munkakörülményekhez és veszélyforrásokhoz.

Szembalesetek gyakorisága, miért van szükség védőszemüvegekre?

A szembalesetek gyakoriságának csökkentése érdekében számos tevékenység és munkakörnyezet esetén szükség van védőszemüveg használatára. Az alábbiakban néhány oka és példa található a szembalesetek gyakoriságára és a védőszemüvegek használatának fontosságára:

  1. Munkahelyi Kockázatok:

    • Különböző munkahelyeken, például építkezéseken, műhelyekben, gyárakban és mezőgazdasági területeken számos olyan kockázat létezik, amelyek a szemek sérülését okozhatják. Ilyenek lehetnek szilárd részecskék, forgácsok, vegyi anyagok, cseppek vagy kisebb szerszámrészecskék.
  2. Szárazból Vezetődő Szilárd Részecskék:

    • Száraz környezetekben (például faipar, építőipar, homokfúvás) keletkező szilárd részecskék könnyen bekerülhetnek a szemekbe, és sérüléseket okozhatnak.
  3. Vegyi Anyagokkal Való Munkavégzés:

    • A vegyi anyagokkal dolgozók számára a véletlenszerű vagy szándékos érintkezés a szemekkel veszélyt jelenthet. A vegyi anyagok káros hatásaitól való védelem érdekében védőszemüveg szükséges.
  4. Poros Környezetek:

    • Poros vagy részecskéktől telített környezetekben a szemek könnyen irritálódhatnak, és hosszú távú expozíció sérüléseket okozhat. A védőszemüveg segít megakadályozni a szilárd részecskék bejutását.
  5. Számítógépes Munkavégzés:

    • Hosszú órákon át tartó számítógépes munkavégzés során is ajánlott védőszemüveg használata. A kékfény szemfáradtságot és más szemproblémákat okozhat.
  6. Sport és Rekreáció:

    • Különböző sportok és szabadidős tevékenységek során, például lövészet, kerékpározás vagy pingpongozás közben a szemek védelme érdekében védőszemüveg használata javasolt.
  7. UV Sugárzás:

    • Az erős napfény vagy egyéb UV sugárzásnak való kitettség hosszú távon károsíthatja a szemet. UV-szűrővel ellátott védőszemüveg használata csökkentheti ezen károsodások kockázatát.
  8. Az általános munkahelyi baleseti statisztikákban a szembalesetek aránya különböző iparágaktól és munkakörnyezetektől függően változhat. Általánosságban elmondható, hogy a szembalesetek nemzetközi szinten is jelentős problémát jelentenek, és a munkahelyi balesetek egy részét teszik ki.

    A szemvédelmi intézkedések, beleértve a védőszemüvegek használatát, azonban hatékonyan csökkenthetik ezeket a baleseteket. Az olyan munkakörnyezetekben, ahol fokozott a szembalesetek kockázata, a megfelelő szemvédelmi felszerelések kötelezővé tehetők, és az alkalmazottakat oktatják azok helyes használatára.

    Az ágazatonkénti és régiókénti eltérések, valamint a pontos statisztikákért érdemes az adott ország munkavédelmi vagy statisztikai hivatalának adatbázisát vagy a munkahelyi biztonságért felelős intézményeket konzultálni. Az ilyen adatok segítenek pontosabb képet kapni a szembalesetek gyakoriságáról a különböző iparágakban és munkakörnyezetekben.

A védőszemüvegek színének kiválasztása

 

számos tényezőtől függ, és az adott munkakörnyezet és tevékenység típusától is. A különböző színű lencsék eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek bizonyos körülmények között előnyösek lehetnek. Az alábbiakban néhány szín szerinti védőszemüveg-használati tipp található:

  1. Sárga vagy Narancssárga Lencsék:

    • Javítják a kontrasztot és a mélységérzetet, így ideálisak lehetnek homályos vagy alacsony fényviszonyok között, például sötétedéskor vagy ködös időjárásban. Hasznosak lehetnek az éjszakai vezetés során is.
  2. Átlátszó vagy Színtelen Lencsék:

    • Az átlátszó lencsék nem befolyásolják a színeket, és általában a szemek természetes látását biztosítják. Ideálisak lehetnek általános védelemre és olyan környezetekbe, ahol nincs speciális fényviszony.
  3. Szürke Lencsék:

    • Csökkentik a napfény erejét, így kiválóak kültéri munkákhoz. A szürke lencsék továbbá csökkentik a szem fáradtságát napfényes napokon.
  4. Kék Lencsék:

    • Kék lencsék ideálisak lehetnek azoknak, akik számítógépen dolgoznak, mivel segíthetnek csökkenteni a kékfény káros hatásait. Továbbá, a kék lencsék javíthatják a kontrasztot és csökkenthetik a szemfáradtságot.
  5. Barna vagy Barnaárnyalatú Lencsék:

    • Jelentősen csökkentik a napfény intenzitását, így kiválóak lehetnek szabadtéri tevékenységekhez, például horgászathoz vagy hegymászáshoz.
  6. Füstszürke Lencsék:

    • A füstszürke lencsék csökkentik a napfény intenzitását, és ideálisak lehetnek napfényes körülmények között, mint például a tengerparton vagy hegyekben.

Fontos megjegyezni, hogy a szemüveg színének kiválasztása nem csak az esztétikáról szól, hanem az adott tevékenység, fényviszonyok és környezet szükségleteiről is. A munkavállalók és az egyének kényelme és biztonsága érdekében mindig érdemes a megfelelő színű védőszemüveget kiválasztani.

A munkavédelmi szemüvegek feladata

 

a szemek védelme különböző veszélyektől és behatásoktól. A szemvédelem szempontjából fontos különböző típusú veszélyeket és baleseti tényezőket figyelembe venni, és ezek ellen megfelelő védelmet biztosítani. Az alábbiakban részletezem a munkavédelmi szemüvegek általános védelmi funkcióit a különböző balesetet okozó hatások ellen:

  1. Szilárd Részecskék és Por:

    • A szilárd részecskék, például forgácsok, szikrák vagy por, a munkakörnyezetben okozhatnak sérüléseket. Az átlátszó vagy színtelen lencsék használata általában ezen veszélyek elleni védelmet biztosít.
  2. Folyadékok és Cseppek:

    • Vegyi anyagokkal való munkavégzés során vagy más folyadékkal történő szennyeződések esetén a szemeket folyadékcseppek elleni védőszemüvegekkel kell védeni. Ezek a szemüvegek zárt oldalsó részekkel rendelkeznek a perifériás védelem érdekében.
  3. Gázok és Párologó Vegyi Anyagok:

    • Azoknál a munkakörnyezeteknél, ahol gázok vagy párologó vegyi anyagok okozhatnak kárt a szemekben, szellőzőrendszerrel ellátott védőszemüvegeket kell alkalmazni a szellőzés és a védelem érdekében.
  4. Ütések és Rongálódások:

    • A mechanikai ütésektől és rongálódásoktól való védelem érdekében ütésálló védőszemüvegeket kell viselni, amelyek a lencséket megfelelően megerősítették.
  5. Lágy Részek Védelme:

    • A szemüveg tartalmazhat oldalsó és alsó védőelemeket is, amelyek a lágy szövetek, például a szemhéjak védelmére szolgálnak.
  6. UV Sugárzás:

    • Napfény vagy mesterséges fényforrások által kibocsátott UV sugárzástól való védelem céljából a szemüveg lencséinek UV-szűrő bevonattal kell rendelkeznie.
  7. Elektromos és Villamos Energia:

    • Villamosenergia-veszély esetén villamosan vezető szemüvegek alkalmazhatók a szemek védelmére.

A megfelelő munkavédelmi szemüveg kiválasztása tehát az adott tevékenység típusától és a munkakörnyezet jellegétől függ. Az olyan szemüvegek, amelyek megfelelnek az ANSI/ISEA Z87.1 vagy más iparági szabványoknak, megfelelő védelmet nyújtanak a különböző balesetek és veszélyek ellen.

A munkavédelmi szemüvegek feladata a szemek védelme különböző veszélyektől és behatásoktól.

 

A munkavédelmi szemüvegek különböző típusokban és kialakításokban érhetők el, attól függően, hogy milyen veszélyek ellen nyújtanak védelmet. Az alábbiakban bemutatom néhány fontos típust és a hozzájuk tartozó szabványokat:

  1. Ütésálló Szemüvegek:

    • Szabvány: ANSI/ISEA Z87.1
    • Ezek a szemüvegek olyan ütésálló lencsékkel rendelkeznek, amelyek megfelelnek az ANSI/ISEA Z87.1 szabványnak. Kiválóak szilárd részecskék, forgácsok és ütődések elleni védelemre.
  2. Vegyi Anyagok Elleni Szemüvegek:

    • Szabvány: ANSI/ISEA Z87.1
    • Azok a szemüvegek, amelyek vegyi anyagok elleni védelemre készültek, megfelelnek az ANSI/ISEA Z87.1 szabványnak, és rendelkeznek oldalsó védőelemekkel a perifériás védelem biztosításához.
  3. UV-Szűrős Szemüvegek:

    • Szabvány: CSA Z94.3 vagy EN 166
    • Az UV-szűrős szemüvegeknek meg kell felelniük az általános munkavédelmi szemüvegekre vonatkozó szabványoknak, például a CSA Z94.3 (Észak-Amerika) vagy az EN 166 (Európa).
  4. Lézerbiztos Szemüvegek:

    • Szabvány: ANSI Z136.1
    • A lézerbiztos szemüvegek a lézeres munkavégzéshez szükséges védelmet nyújtják, és megfelelnek az ANSI Z136.1 szabványnak.
  5. Elektromos Vezető Szemüvegek:

    • Szabvány: ASTM F2178
    • Az elektromos vezető szemüvegeknek elektromos vezetőképességgel kell rendelkezniük és meg kell felelniük az ASTM F2178 szabványnak.
  6. Szellőző Szemüvegek:

    • Szabvány: EN 166 vagy ANSI/ISEA Z87.1
    • A szellőző szemüvegeknek meg kell felelniük az EN 166 vagy az ANSI/ISEA Z87.1 szabványnak, és a szellőzés segít a pára, hő és gázok elleni védelemben.
  7. Polarizált Szemüvegek:

    • Szabvány: Nem specifikált
    • A polarizált szemüvegek esetében nincs specifikus munkavédelmi szabvány. Ezek gyakran a vízparti és hófelületi munkáknál alkalmazhatók.
  8. Átmeneti Lencsékkel Ellátott Szemüvegek:

    • Szabvány: Nem specifikált
    • Az átmeneti lencsékkel ellátott szemüvegeknek nincs specifikus munkavédelmi szabványa. Ezek azonban általában megfelelnek az általános szemvédelmi előírásoknak.

Fontos megjegyezni, hogy a szemüveg típusa és az alkalmazott szabványok az országtól és az iparágtól függően változhatnak. A helyi munkavédelmi előírásoknak és szabványoknak való megfelelés mindig fontos a megfelelő védelem biztosítása érdekében.

TOP MATRIX Védőszemüveg Habszivacs Betéttel - Víztiszta

A TOP MATRIX Védőszemüveg egy kiváló minőségű és kényelmes védőeszköz, amely kifejezetten tervezve lett a szemek és az arc védelmére munkahelyi környezetekben. A Védőszemüveg Habszivacs Betéttel és Víztiszta lencsékkel rendelkezik, biztosítva a tiszta látást és a kényelmet hosszú ideig történő használat során.

Főbb Jellemzők:

  1. Habszivacs Betét: A szemüveg kerete körül elhelyezett habszivacs betét kényelmes illeszkedést biztosít, és segít megelőzni a szemüveg és az arc közötti kellemetlen súrlódást.

  2. Víztiszta Lencsék: A szemüveg lencséi kiváló minőségű, víztiszta anyagból készülnek, így tiszta látást biztosítanak anélkül, hogy torzítanák a színeket vagy a látóteret.

  3. Stabil Illeszkedés: Az állítható pántok és a könnyű, mégis tartós keret biztosítja a stabil illeszkedést, minimalizálva a szemüveg elmozdulásának kockázatát.

  4. Véd az Ütésektől és Cseppektől: A TOP MATRIX Védőszemüveg hatékonyan védi a szemet a potenciális ütésektől, cseppektől és egyéb szennyeződésektől.

  5. Szellőzőnyílások: A szellőzőnyílások hozzájárulnak a szemüveg alacsony hőmérsékleten tartásához és megakadályozzák a páralecsapódást.

Felhasználási Területek:

  • Munkavédelem: Ideális ipari környezetekben való használatra, ahol a szemeket különféle veszélyek érhetik.
  • Építőipar: Az építési munkáknál, ahol szemvédelemre van szükség por, cseppek és egyéb anyagok ellen.
  • Laboratóriumok: Kiválóan alkalmas laboratóriumi munkákhoz, ahol a biztonság és a tiszta látás kiemelten fontos.
  • Egyéb Munkavégzések: Bármely olyan környezetben, ahol a szemek védelme szükséges.

A TOP MATRIX Védőszemüveg Habszivacs Betéttel és Víztiszta lencsékkel magas színvonalú védelmet nyújt, miközben biztosítja a kényelmet és a tiszta látást. Válassza ezt a kiváló minőségű védőszemüveget a munkahelyi biztonság maximalizálására!

TOP MATRIX Védőszemüveg Habszivacs Betéttel - Víztiszta

TOP FLY (SC-423) SAVÁLLÓ VÉDŐSZEMÜVEG ÁLLÍTHATÓ GUMIPÁNTTAL - VÍZTISZTA

A TOP FLY (SC-423) védőszemüveg egy kiváló minőségű munkavédelmi eszköz, amelyet speciálisan terveztek és gyártottak az agresszív vegyi anyagokkal és savakkal szembeni ellenállás érdekében. Állítható gumipánttal rendelkezik, így könnyen illeszthető az egyéni kényelmi igényekhez.

Főbb Jellemzők:

  1. Saválló Lencsék: A víztiszta lencsék kiváló minőségű anyagból készültek, amely ellenáll a savaknak és egyéb vegyi anyagoknak, biztosítva a hatékony szemvédelmet.

  2. Állítható Gumipánt: A TOP FLY szemüveg állítható gumipánttal rendelkezik, így könnyedén beállítható az egyéni fejmérethez, garantálva a stabil illeszkedést.

  3. Kényelmes Viselet: Az ergonomikus kialakítás és a könnyű anyagok biztosítják a maximális kényelmet, akár hosszabb ideig történő viselés során is.

  4. Szellőzőnyílások: A szellőzőnyílások lehetővé teszik a szemüveg alacsony hőmérsékleten tartását és megakadályozzák a páralecsapódást.

  5. Véd a Vegyi Anyagokkal Szemben: Ideális választás vegyi laboratóriumokban, ipari környezetekben és egyéb munkavédelmi területeken, ahol a vegyi anyagokkal szembeni védelem kiemelten fontos.

Felhasználási Területek:

  • Laboratóriumi Munkák: Kiváló választás vegyi anyagokkal történő munkavégzéshez, ahol fontos a teljes szemvédelem.
  • Vegyipar: Savak, lúgok és egyéb vegyi anyagokkal kapcsolatos munkálatokhoz ajánlott.
  • Tisztaterek: A víztiszta lencsék miatt ideális választás tisztatér környezetekben is.
  • Műhelyek: Ahol a vegyi anyagokkal való munkavégzés napirenden van.

A TOP FLY (SC-423) védőszemüveg kiváló választás azoknak, akik olyan munkakörnyezetekben dolgoznak, ahol a vegyi anyagokkal szembeni hatékony védelem kiemelten fontos. A víztiszta lencsék és az állítható gumipánt a kényelmet és a biztonságot szolgálják. Válassza ezt a prémium minőségű védőszemüveget az optimális szemvédelem érdekében!

TOP FLY

 

TOP MATRIX (SC-260) POLIKARBONÁT VÉDŐSZEMÜVEG

A TOP MATRIX (SC-260) védőszemüveg kiváló minőségű polikarbonát lencséjével és strapabíró kialakításával a szemvédelem terén kivételes teljesítményt nyújt. Ergonomikus kialakítása és könnyű anyagai garantálják a kényelmes viseletet, míg a polikarbonát lencsék kiválóan ellenállnak a fizikai behatásoknak, porral és ütésekkel szemben is.

Főbb Jellemzők:

  1. Erős Polikarbonát Lencsék: A szemüveg lencséi kiváló minőségű polikarbonátból készültek, amelyek rendkívül ellenállóak az ütésekre és a sérülésekre.

  2. Változatos Felhasználás: Ideális választás építkezéseken, műhelyekben, ipari környezetekben, vagy bármely olyan helyszínen, ahol a szemvédelem kiemelten fontos.

  3. Kényelmes Viselet: Az ergonomikus kialakítás és a könnyű anyagok biztosítják a maximális kényelmet, akár hosszabb ideig történő viselés során is.

  4. Szellőzőnyílások: A szellőzőnyílások segítik a szemüveg alacsony hőmérsékleten tartását és megakadályozzák a páralecsapódást.

  5. Könnyen Tisztítható: A lencsék könnyen tisztíthatók, így a szemüveg mindig tiszta és átlátható marad.

  6. Állítható Pánt: Az állítható pánt lehetővé teszi az egyéni beállítást, így a szemüveg stabilan illeszkedik minden fejmérethez.

Felhasználási Területek:

  • Építőipar: Poros és törmelékes környezetekben nyújt hatékony védelmet.
  • Műhelyek: Az erős polikarbonát lencsék védik a szemet az ütésektől és a poros munkakörnyezettől.
  • Ipari Munkák: A változatos felhasználási lehetőségek révén sokféle ipari környezetben alkalmazható.
  • Bármely Olyan Munkaterület, Ahol Fontos a Szemvédelem: Az univerzális kialakítás révén széles körben alkalmazható.

A TOP MATRIX (SC-260) polikarbonát védőszemüveg kiváló választás azoknak, akik olyan munkakörnyezetekben dolgoznak, ahol a szemvédelem kiemelten fontos. Kényelmes viseletet és hatékony védelmet biztosít a fizikai behatások, por és egyéb potenciális veszélyek ellen. Válassza ezt a megbízható munkavédelmi eszközt az optimális szemvédelem érdekében!

 

TOP MATRIX (SC-260) POLIKARBONÁT VÉDŐSZEMÜVEG

 

TOP EXPERT (SC-203) VÉDŐSZEMÜVEG - VÍZTISZTA

A TOP EXPERT (SC-203) védőszemüveg kiemelkedő védelmet nyújt a szem számára az ipari környezetekben és műhelyekben végzett munkák során. A fej fölött viselhető kialakításnak köszönhetően kényelmes viseletet biztosít szemüveg viselése esetén is. A víztiszta lencsék kiváló átláthatóságot és panoráma látványt nyújtanak, miközben hatékony védelmet biztosítanak a szem számára.

Főbb Jellemzők:

  1. Fej Fölött Viselhető Kialakítás: A speciális dizájn lehetővé teszi a szemüveg viselését, anélkül hogy zavarná a fejfedő vagy más egyéb fejvédő eszközök használatát.

  2. Víztiszta Lencsék: Az átlátszó lencsék biztosítják a kiváló látási viszonyokat és a maximális átláthatóságot, minimalizálva a színezetet és a torzítást.

  3. Könnyű Anyagok: Az könnyű anyagokból készült keret és lencsék kényelmes viseletet és hosszabb ideig tartó kényelmet biztosítanak.

  4. Szellőzőnyílások: A beépített szellőzőnyílások segítik a légáramlást és megakadályozzák a páralecsapódást, így biztosítva a tiszta látást.

  5. Univerzális Méret: Az állítható pánt és a rugalmas keret lehetővé teszi, hogy az szemüveg szinte minden fejmérethez illeszkedjen.

  6. Véd a Por és Az Ütések Ellen: Kiváló védelmet nyújt a szem számára a por, törmelék és ütések ellen a munkahelyi kockázatok ellen.

Felhasználási Területek:

  • Építőipar: Poros környezetekben, építkezéseken.
  • Műhelyek: Az ütésálló lencsék hatékonyan védik a szemet a különböző munkafolyamatok során.
  • Ipari Felhasználás: Az univerzális kialakításnak köszönhetően széles körben alkalmazható ipari környezetekben.
  • Fejvédő Használatakor: Ideális választás fejvédő használatakor, mivel a keret nem zavarja a viseletüket.

A TOP EXPERT (SC-203) védőszemüveg ideális választás mindazoknak, akik a szemvédelem terén kiemelkedő teljesítményre és kényelemre vágynak. Az innovatív kialakításnak és a kiváló minőségű anyagoknak köszönhetően ez a szemüveg hatékonyan védi a szemet a munkavégzés során felmerülő különböző veszélyektől.

TOP EXPERT (SC-203) VÉDŐSZEMÜVEG - VÍZTISZTA