PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@promol.hu
Blog

A Különbség a Normál Munkavédelmi Sisakok és Az Ipari Alpinista Sisakok Között

Vida Gabi
2024.03.12 11:50
A Különbség a Normál Munkavédelmi Sisakok és Az Ipari Alpinista Sisakok Között

A Különbség a Normál Munkavédelmi Sisakok és Az Ipari Alpinista Sisakok Között

  1. Felhasználási Terület:

    • Normál Munkavédelmi Sisakok: Általános munkavédelmi feladatokra tervezik őket, például építőipari munkákra, gyártási folyamatokra vagy építési területeken történő tevékenységekre.
    • Ipari Alpinista Sisakok: Magasban végzett munkára, például magas épületeken, hidakon vagy más nehézkes elérésű területeken végzett munkákhoz kifejlesztették ezeket a sisakokat. Az ipari alpinisták számára nyújtanak speciális védelmet.
  2. Szabványok:

    • Normál Munkavédelmi Sisakok: Általános munkavédelmi szabványoknak felelnek meg, mint például az EN 397 (Európában) vagy az ANSI Z89.1 (Észak-Amerikában). Ezek a szabványok az alapvető biztonsági előírásokat határozzák meg a sisakok számára.
    • Ipari Alpinista Sisakok: Az ipari alpinisták sisakjai specifikusabb szabványoknak is meg kell feleljenek, például az EN 12492 (európai norma) vagy az ANSI Z89.1-2014 Type I Class C (észak-amerikai norma). Ezek a szabványok kiterjednek a magassági munkavégzés speciális kockázataira.
  3. Kialakítás:

    • Normál Munkavédelmi Sisakok: Általában egyszerűbb kialakításúak, könnyűek és kényelmesek. A fókuszt a mindennapi munkavégzésre tervezték.
    • Ipari Alpinista Sisakok: Robusztusabb és strapabíróbb kialakítással rendelkeznek, gyakran tartalmaznak plexi vagy hálós arcvédőt is. Az ilyen sisakok gyakran komplexebb munkafolyamatokhoz alkalmazkodnak.
  4. Kiegészítők:

    • Normál Munkavédelmi Sisakok: Az egyszerű kialakítás miatt kevesebb kiegészítővel rendelkeznek. Alapvetően egy védősisak, amely az alapvető veszélyek ellen nyújt védelmet.
    • Ipari Alpinista Sisakok: Tartalmazhatnak speciális rögzítési pontokat, lámpatartókat vagy egyéb kiegészítőket, amelyek az ipari alpinisták munkáját segítik.

Mindkét típusú sisak célja a munkavállalók biztonságának és kényelmének biztosítása, de az alkalmazás területétől és a munkafolyamatok komplexitásától függően különböző típusú sisakok választhatók.