PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@promol.hu
Blog

LÉGZÉSVÉDELMI SZABVÁNYOK

Finibus Bonorum
2023.07.20 10:38
LÉGZÉSVÉDELMI SZABVÁNYOK

Itt vannak a legfontosabb légzésvédelmi szabványok, amelyek vonatkoznak a pormaszkokra, szűrőbetétekre, félálarcokra és teljes álarcokra:

Pormaszkok (Részecskeszűrős maszkok):

  1. EN 149:2001+A1:2009: Ez az európai szabvány meghatározza az egyszer használatos részecskeszűrős maszkok követelményeit és osztályozását. Az FFP1, FFP2 és FFP3 osztályokat határozza meg, amelyek a maszkok szűrőképességét jelzik a részecskékkel szemben (pl. por, füst, aeroszolok).

Szűrőbetétek:

  1. EN 143:2000: Ez az európai szabvány meghatározza a részecskeszűrő és gáz- és pára-szűrő betétek követelményeit. A különböző típusú szűrőbetéteknek meg kell felelniük a szűrőhatékonyság, a légáramlási ellenállás és más specifikációk követelményeinek.

Félálarcok:

  1. EN 140:1999: Ez az európai szabvány meghatározza a félig vagy negyed arcmaszkok (pl. félálarcok, negyedálarcok) tervezési és teljesítménykövetelményeit. Ezek az eszközök részben vagy teljesen lefedik az arcot és a szájat, és különféle szűrőbetéteket használnak a légszennyeződések elleni védelem érdekében.

Teljes álarcok:

  1. EN 136:1998: Ez az európai szabvány meghatározza a teljes arcmaszkok (pl. teljesálarcok, panorámaálarcok) követelményeit és teljesítményszintjeit. Ezek az eszközök az arc teljes területét lefedik, és rendszerint szűrőbetéteket használnak a levegő tisztítására és a felhasználó védelmére.

Ezek a szabványok fontosak az ipari és más környezetekben történő légzésvédelem tekintetében, és biztosítják, hogy a légzésvédelmi eszközök megfeleljenek a biztonsági előírásoknak és hatékonyan védjék a felhasználókat a különböző légszennyeződésektől és veszélyektől. Fontos megjegyezni, hogy az adott országban érvényes jogszabályok és előírások változhatnak, így mindig tanácsos az aktuális szabványok és irányelvek betartása