PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@promol.hu
Blog

VÉDŐSISAK SZABVÁNYOK

Finibus Bonorum
2023.07.28 10:38
VÉDŐSISAK SZABVÁNYOK

Miért fontos a munkavédalmi sisak viselése?

Munkavédelmi Sisakok Ismertetése

A munkavédelmi sisakok olyan fontos védőeszközök, amelyek a munkahelyi sérülések megelőzésére és a dolgozók biztonságának biztosítására szolgálnak. Ezek a sisakok a fejet védelmezik az esés, az ütés vagy más fizikai sérülések ellen, és fontos részét képezik a munkavédelmi felszerelésnek számos ipari és építőipari környezetben.

Szabványok

A munkavédelmi sisakokra vonatkozó szabványok különböző országokban eltérőek lehetnek, de általánosságban az ISO 9001:2015 minőségi szabványt alkalmazzák a sisakok gyártására és tesztelésére. Ezenkívül az EU-ban a sisakoknak meg kell felelniük az EN 397 és az EN 12492 szabványoknak.

Az EN 397 szabvány az ipari és az építőipari környezetekben használt sisakokra vonatkozik, míg az EN 12492 szabvány a hegymászósisakokra alkalmazandó. Ezek a szabványok meghatározzák a sisakokra vonatkozó minimális teljesítménykövetelményeket, például az ütésállóságot, a kopásállóságot és a kényelmet.

Miért fontos a Munkavédelmi Sisakok alkalmazása?

  1. Fejvédelem: A munkavédelmi sisakok védelmet nyújtanak a fej sérüléseivel szemben, amelyeket esések, eszközök lezuhanása vagy más fizikai veszélyek okozhatnak.

  2. Törvényi előírások: Sok országban törvények vagy előírások kötelezik a munkáltatókat arra, hogy biztosítsák a dolgozók számára megfelelő munkavédelmi felszerelést, ideértve a munkavédelmi sisakokat is.

  3. Balesetmegelőzés: A sisakok viselése jelentősen csökkentheti a súlyos sérülések kockázatát a munkahelyen, így hozzájárulva a balesetek és azok következményeinek minimalizálásához.

  4. Munkahelyi bizalom: A dolgozók biztonságának és jólétének prioritásként való kezelése növelheti a munkavállalók bizalmát és elégedettségét a munkáltatóval szemben.

A munkavédelmi sisakok tehát létfontosságúak a munkahelyi biztonság és az egészségvédelem szempontjából. Ezeknek az eszközöknek a megfelelő használata és rendszeres ellenőrzése kulcsfontosságú a dolgozók védelme érdekében.