Kérdése van? Hívjon minket!   +36-70/257-6178     +36-70/608-2434 

SZERELŐKESZTYŰK / PRECIZIÓS MÁRTOTT KESZTYŰK

A mártott védőkesztyűk olyan kesztyűk, amelyek speciális bevonattal rendelkeznek a tenyér és/vagy az ujjak területén, hogy jobb tapadást biztosítsanak. Továbbá védelmet nyújtanak vegyszerek,víz és kőolaj származékok ellen.

 

A mártás alapanyaga alapján több kesztyűt különböztetünk meg:

PU - Szintetikus anyag, jó kopásállóság és tapadás. A vékonyan mártott PU kiváló fogásbiztonsággal rendelkezik, és jól használható precíziós munkákhoz. 

Latex - Természetes gumiból készül, ami nagyon rugalmas, tartós és vízálló. Ajánlott: rakodáshoz, kertészkedéshez, szereléshez, bármi olyan munkához ahol fontos a csúszásmentesség és a vízállóság.

Nitril - Szintetikus anyag, amely kiválóan ellenáll az olajoknak, a zsíroknak, a savaknak és a lúgoknak. Emellett nem okoz allergiás reakciót, így azok számára is biztonságos, akik allergiásak a latexre. A habosított nitril kesztyűk plusz fogásbiztonságot biztosítanak.

PVC - Szintetikus anyag, amely nagyon tartós és ellenálló az olajoknak, zsíroknak, savaknak és lúgoknak. Általában vastagabbak, mint a nitril mártott kesztyűk, ezért kevésbé alkalmasak finom munkákhoz. Ajánlott olyan munkakörnyezetben, ahol vegyszerek is jelen vannak, és gyakran használják vízálló kesztyűként is, mivel tartósak a vízzel szemben.

Ezeknek az anyagoknak az együttes alkalmazására is látunk számos példát. Ezek az úgynevezett bipolimer bevonatok, melyeknek jellemzőjük, hogy a szerelőkesztyű bevonatát egy kevert felhordott réteg képezi így ötvöződnek az egyes bevonatok jó tulajdonságai ezeken a munkavédelmi kesztyűkön.